Turističke štruklice

Videoblogeri „Midva kuhava“ dijele s nama svoja sjećanja na Turističku paštetu. Kažu da je to praktična nostalgija:

„Iako se vremena neprestano mijenjaju, neke stvari ostaju umirujuće iste. Još dok smo bili klinac i klinka (ali i godinama prije) u obveznu opremu na plaži definitivno je pripadala Turistička pašteta legendarne marke Delamaris. Čim bi se počela mazati na bijeli kruh, oko nje bi se sjatila obitelj sa svih strana Simonova zaljeva. „Turističko paštetanje“ po plažama još je uvijek nacionalni sport, samo što je sada dobilo moderniji štih u obliku praktičnih i sočnih štruklica. No simpatične „rolice“ nisu samo za plažu, nego na duge ljetne dane svojim bogatim ukusom tijekom podsjećaju cijele godine.“

Sastojci

2 x 95 g

Turistička pašteta

360 g

brašna

160 ml

vode

2 žlice

brašna

1 večka

maslinova ulja

1 žlička

soli

1

jaje

1 žlica

mlijeka

sezam

Postupak po koracima

U posudu stavite brašno, vodu, mlijeko, maslinovo ulje, kvasac i sol i miješajte i mijesite 7 minuta. Posudu s tijestom pokrijte vlažnom krpom i stavite na toplo mjesto na sat vremena. Tijesto ravnomjerno razvaljajte dok ne postane tanko. Legendarnu Turističku paštetu premažite po tijestu. Tijesto razvaljajte u dugu zmiju i narežite na ploške debljine 2 – 3 cm. Dobro izmiješajte jaje i žlicu mlijeka, pa smjesom premažite narezane štrukle. Pospite sezamom. Zagrijte pećnicu na 200 °C i stavite štrukle da se peku 15 – 20 minuta.

Zahtjevnost

Vrijeme

40 min

U receptu smo upotrijebili

TURISTIČKA PAŠTETAclassic

Je li vam se svidio članak? Podijelite s prijateljima!