Testenine iz ene same kastrole so okusna izbira za utrujen večer po dolgem dnevu, ko se nam ne ljubi pomivati cele gore posode. Podobno kot pri rižoti pa nenehno žokanje v posodo sprošča stres in nas pomiri.
Tudi pri sestavinah moramo gledati na lastno počutje in zdravje, zato v ta pisker skoči tudi izvrstna skuša Delamaris Weekend s kar sedmimi vrstami zelenjave in paradižnikovo omako. Skuša je naraven vir omega 3 in omega 6 maščobnih kislin. Da o mineralih in vitaminih sploh ne govoriva.
Iz tega lonca vejejo omamne arome in ko konča na mizi, ostane hitro prazen.
Sastojci
2 x 125 g
Skuša Weekend
700 ml
jušnog temeljca
300 g
tjestenine
2 žlice
ricotte
2 žlice
maslinova ulja
2 žlice
naribanog parmezana
3 žlice
nasjeckanog luka
2 žlice
nasjeckanih sušenih rajčica
1 šalica
narezanih cherry rajčica
2 žličice
nasjeckanog češnjaka
1
narezani feferon
1
sitno narezana paprika
1
grančica svježeg bosiljka
Parmezan
Postupak po koracima
Stavite tavu na srednju vatru i dodajte maslinovo ulje.
Kad se ulje zagrije na njemu popržite luk da porumeni po rubovima
Dodajte nasjeckane sušene rajčice i češnjak te pomiješajte.
Kad češnjak zamiriše dodajte narezani feferon i papriku i pržite 1 minutu.
Sada u tavu „uskače“ i izvrsna skuša s povrćem Delamaris Weekend.
Popržite 2 žlice naribanog parmezana
Zatim dodajte 2 žlice ricotte i zalijte jušnim temeljcem.
Pričekajte da temeljac provri i zatim ubacite tjesteninu.
Uz redovito miješanje kuhajte poklopljeno 5 minuta i otklopljeno oko 7 minuta – ukupno se tjestenina treba kuhati oko dvije minute dulje nego što je navedeno na pakiranju.
Smanjite vatru i u tavu istresite naribani parmezan
U tjesteninu prvo umiješajte ricottu, a zatim i cherry rajčice.
Sve zajedno dobro promiješajte, i maknite s vatre.esteninu prvo umiješajte ricottu, a zatim i cherry rajčice.
Zahtjevnost
Vrijeme
30 min