Kada za ručak imaš praznu glavu ideja i pun hladnjak povrća, priušti si ukusnu salatu s ječmom. Da bi salata zaslužila naziv glavnog obroka u danu mora biti bogata, hranjiva i za prste polizati! Kao da kup povrća već nije dovoljan za dobro raspoloženje, u tu salatu ugurat ćemo i skušu Delamaris Garden punu omega-3 masnih kiselina. Delamaris je iznimno ponosan na svoj asortiman skuša s povrćem, što je logično jer su izvrsne kvalitete, a ponajprije besramno dobrog okusa. Recept su kreirali: „MK“.
Sastojci
Salata
2 x 125 g
Skuša Garden
200 g
ječmene kaše
1
velika paprika
250 g
cherry rajčica
2
mlada luka
Sol
Preljev
2 češnja
češnjaka
80 g
sušenih rajčica
2 žlice
octa
3 žlice
maslinova ulja
1 žličice
origana
150 ml
vode
Sol
Postupak po koracima
PRELJEV: U sjeckalicu ubacite češnjak, sušene rajčice, ocat, ulje, origano, dva prstoveta soli i vodu. Sve zajedno temeljito izmiksajte u aromatičan preljev.
SALATA: U lonac s kipućom vodom ubacite 1 – 2 žličice soli i ječmenu kašu. Kuhajte 15 – 20 minuta, zatim ocijedite i stavite sa strane da se ohladi. Papriku narežite na male kocke, mladi luk na mini kolutiće, cherry rajčice na četvrtine. Navedeno povrće pomiješajte s ohlađenim ječmom. Tada nastupa zvijezda okusa – bogata i zdrava skuša Delamaris Garden koja je već sama po sebi zaokružen obrok, a u ovoj salati će zablistati! Dodajte je ostalim sastojcima. Prelijte salatu preljevom i dobro promiješajte, zatim poslužite. Svaku porciju pospite nasjeckanim peršinom.
Zahtjevnost
Vrijeme
30 min