Sastojci
Paprike
3 x 125 g
Skuša Izola Brand
5-7
paprika
100 g
riže
1
luk
1
mrkvica
1
mala tikvica
1 žličica
češnjaka u prahu
1 žličica
slatke crvene paprike
1
jaje
200 ml
vode
maslinovo ulje
Umak od rajčice
500 g
pasirane rajčice
200 ml
vode
1 žličica
šećera
1 žlica
brašna
Postupak po koracima
Nadjev: Na dvije žlice maslinova ulja popržite nasjeckani luk, da dobije glazuru. Tikvicu i mrkvu narežite na kocke i istresite u tavu. Posolite i poparite po ukusu, a zatim u tavu dodajte rižu. Kad se riža konkretno pomiješa s povrćem vrijeme je da nastupi zvijezda dana – legendarna skuša s povrćem Izola Brand. U tavu istresite tri konzerve. Promiješajte i dolijte 200 ml vode. Ostavite da sadržaj tave krčka 10 minuta da se riža napola skuha. Odmaknite tavu i pričekajte da se ohladi i onda umiješajte jedno jaje. Uzmite paprike i nožićem izdubite rupu oko peteljki. Odstranite sjemenke iz paprika. Svaku papriku napunite do oko tri četvrtine i zatim je zatvorite izrezanim poklopcem. Paprike rasporedite po vatrostalnoj posudi s poklopcem.
Umak od rajčice: Zagrijte dvije žlice ulja i popržite brašno da blago porumeni. Dodajte pasiranu rajčicu, šećer, sol, papar, lovorov list i vodu. Kuhajte dok se umak ne zgusne, a u međuvremenu više puta promiješajte. Dobiveni umak izlijte u posudu s paprikama i stavite je u pećnicu bez poklopca. Paprike kuhajte u poklopljenoj posudi 45 minuta na 220 °C, a zatim otklopljeno još 15 minuta na 200 °C.
Zbog praktičnosti i izvrsnog ukusa ove punjene paprike zasigurno će se ubrzo opet naći u tvojoj pećnici.
Recept su kreirali: „MK“
Zahtjevnost
Vrijeme
90 min