Sastojci
Tempura
45 g
glatkoga bijelog brašna
100 ml
ledeno hladne vode
Okruglice od riže sa skušom
2x 125 g
kuhane riže
1 x 125 g
Skuša Izola Brand
1
sitno nasjeckani luk
1
sitno nasjeckani čili
1
korica i 1/2 soka limete
1
žlica umaka od soje
1 čajna žličica
svježe naribanog đumbira
1 čajna žličica
garam masale (proizvoljno)
1 žličica
mljevene kurkume
1 svežanj
svježeg korijandra
1 l
biljnog uja
Umak od kikirikija
70 g
maslaca od kikirikija
30 g
slatkog čili umaka
1
limete
1 čajna žličica
svježe naribanog đumbira
70 ml
vode
Postupak po koracima
Rižino brašno i vodu promiješajte u šalici i čuvajte u hladnjaku do upotrebe. To je smjesa u kojem ćete pržiti svoje okruglice. U većoj zdjeli promiješajte kuhanu rižu, knedle od skuše Delamaris Izola Brand (1 konzerva), nasjeckani čili, koricu limete, sok polovine limete, umak od soje, nasjeckani luk, naribani đumbir, garam masalu (proizvoljno), kurkumu i nasjeckani korijandar.
Pripremljenu smjesu oblikujte u 12 okruglica (veličina loptice za golf). Svaku okruglicu stavite na pladanj. Za to vrijeme zagrijte šerpicu s biljnim uljem. Zagrijte ulje do oko 170 °C – 175 °C. Dok se ulje zagrijava pripremite umak od kikirikija. U blender stavite maslac od kikirikija, slatki čili umak, sok limete, svježe nariban đumbir i vodu. Izmiksajte u glatki umak i spremite u hladnjak do upotrebe.
Izvadite temupuru iz hladnjaka, promiješajte je i svaku okruglicu uronite u smjesu da u cijelosti bude obgrljena tankim slojem tempure. Pjenjačom svaku okruglicu oprezno uronite u ulje. Pržite 3 minute da okruglice postanu hrskave. Pržene okruglice od riže sa skušom poslužite tako da ih nataknete na ražnjiće ili ih poslužite na tanjuru. U šalici za serviranje poslužite umak od kikirikija, a pržene okruglice od riže možete poslužiti i sa svježom sezonskom salatom ili umakom Hollandaise.
SAVJETI: Upotreba tempure kod prženja omogućuje da jelo bude manje masno i hrskavo. Umjesto korijandra možete upotrijebiti peršin. Oblikovane okruglice od riže sa skušom možete čuvati u zamrzivaču u dobro zatvorenoj posudi ili vrećici do tri mjeseca.
Zahtjevnost
Vrijeme
30 min
