Turistična pašteta je odlična, ko je namazana na kruhu. A morda niste vedeli, da jo lahko uporabimo tudi kot nadev.
Vloger Jernej Kitchen navdušuje z odličnimi recepti in nenavadnimi kombinacijami, ki nas vedno znova presenetijo. Pite so enostavne za pripravo in zelo okusne.
Sastojci
50 g
maslaca (sobna temperatura)
1 šaka
miješanog svježeg bilja
1 x 95 g
Turističke paštete
270 g
lisnatog tijesta
1
razmućeno jaje
2 žlice
sjemenki sezama
Postupak po koracima
U velikoj zdjeli električnom miješalicom pjenasto izmiješajte maslac i nasjeckano svježe začinsko bilje. Dodajte turističku paštetu i dobro promiješajte.
Razvaljano lisnato tijesto stavite na lagano pobrašnjenu radnu površinu. Odrežite krugove tijesta željene veličine. Rubove polovice krugova premažite razmućenim jajetom, a na sredinu žličicom stavite smjesu od paštete. Preko nje stavite prazan krug tijesta i stisnite rubove vilicom. Po vrhu premažite razmućenim jajetom i pospite sezamom.
Pripremljene mini pite stavite u lim za pečenje i pecite 10 minuta na 190 °C. Pečene mini pite poslužite još tople.
SAVJETI: Umjesto sjemenki sezama možete upotrijebiti i sjemenke crnog kima ili krupnu morsku sol. Za mini pite možete upotrijebiti i vučeno tijesto. Mini pite su izvrsne za proslave, piknike i užine.
Zahtjevnost
Vrijeme
30 min