Po receptu Jerneja Kitchena.
Sastojci
2 x 125 g
Tuna Mexicana
2
luka
1
stabljika celera
1
mrkva
1
kruška
2 žlice
maslinova ulja
1
krumpir
1/2
poriluka
400 g
slatkoga mladog kukuruza
1
grančica timijana
1 l
povrtnoga ili ribljeg temeljca (ili vode)
50 g
slatkog vrhnja
Postupak po koracima
Pripremite povrće: Ogulite luk i sitno ga nasjeckajte. Ogulite stabljiku celera i mrkvu i narežite ih na sitne kocke. Dobro operite i osušite krušku i narežite je na male kocke. Ogulite krumpir i narežite ga na kocke. Odstranite vanjske listove poriluka, očistite ga i sitno nasjeckajte.
Ispržite povrće: Veći lonac stavite na umjerenu vatru, dodajte maslinovo ulje i sve pripremljeno povrće te krušku. Pržite 10 minuta kako bi povrće omekšalo i glaziralo se, povremeno promiješajte.
Dodajte kukuruz i grančicu timijana. Kuhajte 10 minuta, redovito promiješajte. Zatim dodajte povrtni ili riblji temeljac (možete upotrijebiti i vodu), poklopite i kuhajte još 30 minuta na laganoj vatri. Savjet: Možete upotrijebiti svježi kukuruz, smrznuti kukuruz ili ocijeđeni kukuruz iz konzerve.
Ispasirajte: Većinu juhe ispasirajte štapnim mikserom kako bi se zgusnula, a jednu zaimaču juhe sačuvajte i dodajte u ispasiranu juhu kako biste dodali teksturu i bogat okus.
Zahtjevnost
Vrijeme
60 min