Kuku­ruz­na juha s Tunom Mexicanom

Po receptu Jerneja Kitchena.

Sastojci

2 x 125 g

Tuna Mexicana

2

luka

1

stabljika celera

1

mrkva

1

kruška

2 žlice

maslinova ulja

1

krumpir

1/2

poriluka

400 g

slatkoga mladog kukuruza

1

grančica timijana

1 l

povrtnoga ili ribljeg temeljca (ili vode)

50 g

slatkog vrhnja

Postupak po koracima

Pripremite povrće: Ogulite luk i sitno ga nasjeckajte. Ogulite stabljiku celera i mrkvu i narežite ih na sitne kocke. Dobro operite i osušite krušku i narežite je na male kocke. Ogulite krumpir i narežite ga na kocke. Odstranite vanjske listove poriluka, očistite ga i sitno nasjeckajte.

Ispržite povrće: Veći lonac stavite na umjerenu vatru, dodajte maslinovo ulje i sve pripremljeno povrće te krušku. Pržite 10 minuta kako bi povrće omekšalo i glaziralo se, povremeno promiješajte.

Dodajte kukuruz i grančicu timijana. Kuhajte 10 minuta, redovito promiješajte. Zatim dodajte povrtni ili riblji temeljac (možete upotrijebiti i vodu), poklopite i kuhajte još 30 minuta na laganoj vatri. Savjet: Možete upotrijebiti svježi kukuruz, smrznuti kukuruz ili ocijeđeni kukuruz iz konzerve.

Ispasirajte: Većinu juhe ispasirajte štapnim mikserom kako bi se zgusnula, a jednu zaimaču juhe sačuvajte i dodajte u ispasiranu juhu kako biste dodali teksturu i bogat okus.

Zahtjevnost

Vrijeme

60 min

U receptu smo upotrijebili

TUNA MEXICANAS grahom, kukuruzom i paprikom

Je li vam se svidio članak? Podijelite s prijateljima!