Sastojci
500g
krumpira
1
jaje
2 x 90 g
Sardine Mediteran
80g
brašna
1/2
limuna
sol
papar
svjež timijan
1
bjelanjak
(panko) krušne mrvice
Postupak po koracima
Skuhajte krumpir, ogulite ga i zgnječite u pire. Sa sardina ocijedite ulje, odstranite kosti, pokapajte ih limunovim sokom i zgnječite vilicom. Zatim ih dodajte pireu od krumpira, posolite i popaprite po ukusu, dodajte jaje i timijan, sve dobro promiješajte i ostavite da malo odstoji.
Za to vrijeme dobro umutite bjelanjak (ali ne snijeg). Od pripremljene smjese oblikujte krokete, umočite ih u bjelanjak, uvaljajte u krušne mrvice i pržite na prethodno zagrijanom ulju (za još hrskavije krokete upotrijebite panko krušne mrvice).
Zahtjevnost
Vrijeme
30 min