INĆUNI slani fileti

Inćuni su gurmanska poslastica za sve koji vole slane okuse morskih plodova. Mogu se poslužiti kao prilog narescima za najizbirljivije goste. Njima ukrašavamo pizzu ili ljetne salate, jer osim češnjaka i maslinova ulja mogu biti baza za bilo koji umak.

Jeste li znali

Inćuni pripadaju skupini plave ribe bogate omega-3 masnim kiselinama. Mogu se pripremiti na različite načine i za predjelo i za glavno jelo ili međuobrok. Čuvaju se u hladnjaku.

SLANI FILETI INĆUNA – SASTOJCI

Slani fileti inćuna (inćuni Engraulis encrasicous, kuhinjska sol), suncokretovo ulje. Neto količina inćuna u staklenki: 85 g (54,5 %).

Ukusni recepti

Delamaris proizvodi zaista su svestrani, isprobajte recepte i uvjerite se sami.

Prosječna hranjiva vrijednost na 100 g

Energetska vrijednost

949 kJ/227 kcal

Masti

Od toga zasićene masti

13 g

2 g

Ugljikohidrati

Od toga šećeri

<0,5 g

0 g

Bjelančevine

27 g

Sol

13 g