Izbor različitih okusa je raznolik. Za svakoga se nađe ponešto. Možete odabrati tunu ili skušu s dodatkom povrća i umaka od rajčice ili bez njega. Tražite ribu bez povrća, fileta skuše ili tune u ulju? Koja je po vašem ukusu?
Skuša je pravi izbor za aktivne, jer je jedna od energetski bogatih riba.
Među ribama bogatim omega-3 masnim kiselinama ističe se atlantska skuša (Scomber scombrus) koja je glavni sastojak proizvoda Delamaris. Po obliku i okusu razlikuje se od svoje srodnice lokarde (Scomber japonicus) odnosno plavice, koju neka društva upotrebljavaju kao zamjenu za skušu. Skuša dolazi iz sjevernog Atlantika, ribolovnog područja FAO 27, koje se smatra jednim od najčišćih mora.
Dobro je znati: 100 g skuše sadržava više od 1000 mg omega-3 masnih kiselina koje povoljno utječu na krvožilni sustav i čak 24 g bjelančevina, koje se brinu za regeneraciju i izgradnju tkiva i mišića u tijelu. Bogata je i esencijalnim vitaminom B12, prijeko potrebnim organizmu, i snažnim antioksidantom selenom.
Tuna je blagog okusa i zato je poznata svima.
Tuna obogaćuje mnoga jela. Poznajemo je od djetinjstva. Zbog svojeg neutralnog okusa tuna je omiljena među potrošačima svih dobnih skupina. Pogodna je za kombiniranje sa širokim izborom sastojaka i dodataka. Zbog praktičnosti i korisnih omega-3 masnih kiselina potražnja za tunom svake godine raste.
Sardine za ljubitelje tradicionalnih okusa
Srdela je jedna od najtraženijih vrsta plave ribe. Po ukusu se ističu jadranske srdele koje su postale zaštitni znak Delamarisa. Za sardine s limunom i pikant, umjesto biljnog ulja s dodanom aromom, upotrebljavamo suncokretovo ulje s kriškom limuna ili cijelim komadićima čilija. Pakirane su po 90 grama u praktičnom aluminijskom pakiranju prihvatljivom za potrošače
Savjet: Odaberite od svačega ponešto i degustirajte. Koja je najbolja za vas?
Gotova jela uvijek možete imati pri ruci. Otvoriš i pojedeš. Lako i bez pripreme.
Pročitaj i
Koje ribe plivaju u konzervama?
Skuša (lat. Scomber spp.) se nalazi u našim ribljim proizvodima s povrćem, filetima skuše i turističkoj pašteti. To je plava riba koja se lovi svugdje u svijetu. Ima vitko vretenasto ...
Ponosni smo na bogatu povijest naše riblje konzerve
Delamaris u svom srcu nosi bogatstvo priča i okusa te znanje i tradiciju pripreme ribe i ribljih proizvoda koji su se njegovali na našem tlu svakim danom iznova od 1879. ...
Riba je izvor vitamina D
Riblje delicije s povrćem ili u ulju i riblje paštete omiljen su sastojak u kuhinji za sve obroke u danu, i zbog prepoznatih koristi za naše zdravlje. U više od ...