Sastojci
200 g
brašna
100 g
maslaca
1
žumanjak
40 ml
hladne vode
2 x 90 g
Sardine u suncokretovu ulju
2
jaja
50 ml
slatkog vrhnja
80 g
naribanog sira
1
poriluk
Postupak po koracima
Pomiješajte brašno s komadićima maslaca i soli da dobijete mrvičastu smjesu. Dodajte žumanjak i vodu i umijesite tijesto. Omotajte ga prozirnom folijom i stavite u hladnjak na jedan sat.
Pomiješajte brašno s komadićima maslaca i soli da dobijete mrvičastu smjesu. Dodajte žumanjak i vodu i umijesite tijesto. Omotajte ga prozirnom folijom i stavite u hladnjak na jedan sat.
Tijesto razvaljajte u krug i njime obložite pekač. Na više mjesta vilicom probodite dno tijesta, a zatim ga obložite papirom za pečenje na koji naspite suhi grah koji će funkcionirati kao uteg tijekom pečenja. Pecite na 180 °C oko 15 minuta, a zatim odstranite papir za pečenje s grahom i izlijte nadjev od jaja. Na vrh posložite sardine, a zatim pecite još oko pola sata da se nadjev stvrdne.
Zahtjevnost
Vrijeme
60 min